FŐOLDAL LAKÁSBÚTOR IRODABÚTOR BEMUTATKOZÁS TERVEZÉS MEGVALÓSÍTÁS ELÉRHETŐSÉG
KONYHABÚTOR
BEÉPÍTETT SZEKRÉNY
ÉTKEZŐGARNITÚRA
HÁLÓSZOBA BÚTOR
MATRAC
 
BEÉPÍTETT SZEKRÉNY

Modern világunkban a tolóajtós szekrények a dizájn legfőbb tényezői. A munkahelyen és otthonunkban egyaránt. A nappali szekrénysorok mostanság elképzelhetetlenek egy lakásban, de még egy a klasszikus elemeket a modernnel ötvöző lakásban is. A tolóajtós szekrények az eredeti dizájn letéteményesei. Térelválasztónak, tér strukturálónak, tér növelőnek, dizájn elemnek rendkívül erősek, nem beszélve a funkcionalitásukról, hogy a legjobb helykihasználású tároló szekrények. Árban is elérhetőek ezek a luxusbútordarabok. Árukat pedig alapvetően a felhasznált anyagok határozzák meg. Léteznek acél és alumínium kerettel, fadekor, furnér, tükör és üveg betéttel készített darabok. A keretet lehet a fadekor színére laminálni vagy fa réteggel furnérozni, osztással ellátni. Az osztáson belüli elrendezést mindig a szándékaink, a hatáskeltés dönti el. Nagyon erős a sakktábla elrendezés, de a teljesen fekete vagy fehér is. A középen eltérő színű csík tágítja a teret, a függőleges csíkozás kompakt hatást kelt. Játsszunk bátran az anyagokkal és a hatásokkal!
 
Aluminium vékony keretes tolóajtós szekrény, magasfényű mdf ajtó.
Aluminium vékony keretes tolóajtós szekrény, magasfényű mdf ajtó.
   
 
Aluminium vékony keretes tolóajtós szekrény, fadekor vagy egyszínű betétes tolóajtós szekrény.
Aluminium vékony keretes tolóajtós szekrény, magasfényű mdf ajtó.
   
 
Nyíló ajtós beépített szekrény 200 féle színben.
Tolóajtós beépített szekrény 200 féle színben.
   
 
Fadekor-üveg betétes tolóajtós szekrény. Közel 150 féle fadekor választható.
Tolós üvegajtó fadekor acél keretes szekrény.
   
 
Tolós tükörajtó fadekor acél keretes szekrény.
Aluminium keretes tolóajtós szekrény, üveg betétes osztásokkal.
   
 
Aluminium keretes tolóajtós szekrény, fadekor-üveg betétes tolóajtós szekrény.
Aluminium keretes tolóajtós szekrény, fadekor-üveg betétes tolóajtós szekrény.
   
 
Aluminium vékony keretes eltolható harmonika ajtós szekrény.
Aluminium vékony keretes eltolható harmonika ajtó kidolgozási részlet.
   
 
Aluminium vékony keretes eltolható harmonika ajtós szekrény.
Aluminium vékony keretes eltolható harmonika ajtó kidolgozási részlet.
   
 
TERVEZÉSI JAVASLATOK A BEÉPÍTETT SZEKRÉNNYEL KAPCSOLATBAN.
Ma már a beépített szekrények nem elrejtendő bútorok, hanem jó esetben a lakás igazi díszei. Az előszobába helyve vendégeinknek ez lesz az első benyomása rólunk, márpedig You will nerver have a second chance to give the first impression, Soha nem lesz még egy alkalmad az első benyomás keltésre. Néha a nappali díszítőeleme, máshol térelválasztóként funkcionál, de a hálószoba természetes eleme is, ahol napunk meghatározója lehet. Hiszen mit látunk meg először minden reggel? Párunkat, aki édesen alszik és álmodik mellettünk, az ablakon beszűrődő fényeket és a gardróbot. Éppen ezek a benyomások építenek fel bennünket reggelente, igazolva, hogy jó helyen vagyunk, szép az életünk. A csillogás, fényár és az elegancia rendkívül sokat jelent, egész napunkat bearanyozza!
 
PREFERENCIÁK:
A fentiek okán a beépített szekrény esetén elsőrendű szempont a dizájn és az elegancia. Rögtön ezután jön a minőség és az ergonómia. A legmagasabb minőségi szintet a beépített szekrény specialisták (kizárólag beépített szekrényt fejlesztők), azok közül is a spanyol és német gyártók képviselik. A második kategória az amerikai és kanadai mindenféle vasalat gyártók, a harmadik, legalsó szintet pedig a távolkeleti vegyes vasalat szállítók jelentik.
 
ERGONÓMIA:
A hasznos mélység ajánlott mérete 55-60 cm, ami a vállfán lévő zakó szélességéből adódik, de egyénenként változhat. Javasoljuk, hogy mérje le a legnagyobb vállszélességű ruhadarab, öltönykabát vállát. Az adódó szélességre érdemes 5 centimétert ráhagyni, hogy a ruha ne érjen az ajtóhoz és a falhoz (vagy korpuszhoz). Így megkapja az Ön számára ideális gardróbmélységet. Most következik a belső elrendezés kialakítása. A hosszú kabátból érdemes a legnagyobbat lemérni, és hozzáadni 10 cm-t, így megfelelő bútor- vagy bútorelem magasságot fogunk kapni (kb. 150-160 cm az ajánlott magasság). Öltönynadrágnak és ingeknek érdemes 80-90 cm magassággal számolni. Az összehajtogatott inget, pólót lemérhetjük, hogy az Ön által használt szélességre lehessen a polcrendszert kialakítani. A szegmentáláshoz, a belső térelválasztások optimális meghatározásához nézzük meg a jelenlegi ruhatárunkat mennyiségi és összetétel oldalról. Határozzuk meg a ruhadarabok osztályozásának elveit, aztán ideális, gyűrődésmentes elhelyezésüket. A polcok közötti magasságot 30-35 cm-re ajánljuk méretezni. A fehérneműt tetszés szerint lehet fiókokban vagy polcon tárolni. Az elrendezést illetőleg praktikussági szempontok legyenek átgondolva, gyakran használt ruhaneműk legyenek kézmagasságban. Az alsó sorban tároljuk a cipőket, a legfelső 2 m feletti részben nagy fakkokat optimális kialakítani, ahol (időszakos) ágyneműtől a nyaralási ruházatokon át a ritkán használatos ruhadarabokig tárolhatunk bármit. A gardróbszekrény szélesség a benne tárolni kívánt ruhák mennyiségének a függvénye.

Mivel a beépített szekrények a modern világban már nem szükségszerűen ruhatárolásra szolgálnak (gardrób), hanem tolóajtós megoldásként gyakran térelválasztásra, tér díszítésre szolgálnak, a nassolás kellékei, italok és csomagolt élelmiszerek, poharak, díszes tálaló szettek tárolásának szempontjait is figyelembe kell venni (effajta funkcionalitás esetén). Egy magasfényű fóliás vagy festett ajtóval ellátott tolóajtós szekrény nappalink legszebb bútordarab, ráadásul egy csapásra a legmodernebb elit világba varázsol bennünket.
 
TECHNIKAI JELLEMZŐK:
 • A hasznos mélységhez tolóajtós szekrénynél 9 cm-t kell hozzászámolni, ami a vasalat mélységéből és ujjaink védelméből adódik (a függőleges elválasztók sérülést okozhatnak, ha nincs az ujjunknak hely a korpusz és az ajtó között). Harmonikaajtók esetén ez csupán 4,5 centiméter, nyílós ajtóknál 2 centiméter, ami – ez utóbbinál – az ajtó anyagának vastagsága.
 • Az általunk választott gardróbspecialista szállító termékeiből a maximális magasság 290 cm, a maximális szélesség ajtónként 160 cm. A 3 ajtó az optimális, 4 ajtós rendszerek is építhetőek, illetve külön korpusszal tetszőleges szélesség elérhető. (Eddig 14,6 méter volt az általunk épített legnagyobb rendszer, de ez nem korlát.)
 • A védőfóliával ellátott üveg / tükör elemek fadekor és lakkozott fafelületű furnér anyagokkal variálhatók. Csak a fantáziánk szab határt a különleges megoldásoknak és remek hatásoknak.
 • Létezik az ajtófront színével megegyező fadekor és pácolható furnérozott bevonatú fémváz is, ami elrejti a fémes elemeket, és csak a fa marad, mint az több helyen látszik is a képeken.
 
MINŐSÉG:
 • Csak tolóajtós rendszereket fejlesztő specialistáktól vásároljunk, mert kizárólag ők jelentik a minőség garanciáját tolóajtó vasalatok esetén! A beszerelő cég esetében is kérjük számon a szakértelmet például a korpusz (bútor váz) ajánlásával kapcsolatban. Ne hagyjuk, hogy nevetséges érvekkel lebeszéljenek róla azzal, hogy így olcsóbb, mert ezt nem a bolti eladó dönti el, hanem a rendelkezésünkre álló falak egyenessége vagy egyenetlensége. Ha azt akarjuk, hogy ajtóink úgy járjanak, mint ha valami folyadékon siklanának, akár egy vitorlás, akkor még a kisebb egyenetlenségek vasalat állítással történő ’kikorrigálását’ sem szabad megengednünk. Ha tökéletes derékszög-párhuzam uralkodik nálunk, akkor pedig nem szabad korpuszt építeni. Minden a gondos felmérésen múlik.
 • Figyeljünk oda a felmérő precizitására, hiszen a mai szerkezetek pontatlan felméréstől akár használhatatlan, jobb esteben esztétikai hibalehetőséghez vezetnek. A mai világban pontosság alatt a millimétert értjük. Óvakodjunk a mindent elnagyoló mérőszalagos emberkéktől!
 • Soha ne vegyünk olyan tolóajtós rendszert, ahol a felső részben sínek és nem görgők vannak ugyanúgy, mint alul, mert az 1-2 év múlva szorulni fog.
  A felső sínes megoldások a gyengébb minőség árulkodó jelei.
 • Pneumatikus csillapító és ajtóbehúzó rendszer olyan komfortérzetet ad, mint ha nem is ugyanabban a világban mozogna a két tolóajtós szekrény, pedig árban nincs nagy különbség, technikai színvonalban azonban igen.
 • A kivitelező egyik minősítője, hogy a látható részeken csavarozással vagy más technikai megoldásokkal oldja meg a rögzítéseket, például az alsó sín rögzítését. Kérdezzünk rá a kivitelezőnél!
 
SPECIÁLIS FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK:
Tetőtéri megoldások: A tetőterek jellemzője a ferde mennyezet, ami igencsak megnehezíti begardróbozásukat, beépített szekrényekkel való beépítésüket. A specialistáknál léteznek megoldások ennek a kihívásnak való megfelelésre is. Térelválasztók, gardróbszoba ajtók: Amennyiben egy tolóajtó rendszert térelválasztóként vagy gardróbszoba ajtóként kívánunk használni, úgy rendkívül fontos, ha a tolóajtó egészében mindkét oldalról esztétikus. Sehol nem látszódhatnak szerelési vagy szerkezeti megoldások. Gardrób specialista gyártóknak rendszerint vannak ilyen megoldásaik.

Mivel a beépített szekrények a modern világban már nem szükségszerűen ruhatárolásra szolgálnak (gardrób), hanem tolóajtós megoldásként gyakran térelválasztásra, tér díszítésre szolgálnak, a nassolás kellékei, italok és csomagolt élelmiszerek, poharak, díszes tálaló szettek tárolásának szempontjait is figyelembe kell venni (effajta funkcionalitás esetén). Egy magasfényű fóliás vagy festett ajtóval ellátott tolóajtós szekrény nappalink legszebb bútordarab, ráadásul egy csapásra a legmodernebb elit világba varázsol bennünket.
FŐOLDAL LAKÁSBÚTOR IRODABÚTOR BEMUTATKOZÁS TERVEZÉS MEGVALÓSÍTÁS ELÉRHETŐSÉG
Adatvédelmi tájékoztató